e-mail : kapcsolat@ujkezdet.hu

telefon : (20) 368-5865

Magyar tagjaink forró nyara

Ez a nyár mozgalmas volt az Új Kezdet (New Start) párt számára. A kvázi tekintélyelvű orbáni kormányzat folyamatosan megsemmisíti a szabad sajtó és a kultúra fennmaradó intézményeit.
Az Index független online hírportál volt az első áldozat, amelyet a rezsim tulajdonosi manipulációk révén foglalt el. A második bekebelezési cél a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt, ám hallgatóinak és oktatóinak gyors és bátor ellenállása miatt Orbánék továbbra sem tudták megvalósítani az átvételt. Az Új Kezdet aktivistái, köztük Söpkéz Sándor, a párt Választmányának budapesti tagja részt vettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem szabadságát védő utcai demonstráción.
Számos kormányzati és kormányzati támogatással történő felvásárlás van folyamatban a mindennapi élet szinte minden területén, beleértve a népszerű nyilvános strandokat is a Balaton, a Fertő valamint a Tatai tavaknál.
Az újdonság az, hogy az Orbán-rendszer ilyen próbálkozásai ellen rendre erőteljes és hatékony helyi polgári ellenállás a jellemző. A demokratikus ellenzéki politikai pártok, köztük az Új Kezdet, azonnali segítséget nyújtanak a tiltakozó helyi polgárok számára. Ugyanakkor ezek a pártok megkezdték a kölcsönös tárgyalásokat egy hatékony koalíció létrehozása érdekében a 2022-es parlamenti választásokra.
Augusztusban Sértő-Radics István, az EDP főtitkárhelyettese, az Új Kezdet alelnöke, Vásárosnaményban bekapcsolódott az ott szerveződött polgári tiltakozó mozgalomba a helyi közösségi kórház újbóli megnyitásáért, amelyet a kormányzat előzőleg bezárt. Részt vett a tiltakozó tüntetések médiaközvetítésének biztosításában és mozgósította az Új Kezdet és más demokratikus, ellenzéki politikai pártok tagjait is. Hohn Krisztina, országgyűlési képviselő, az Új Kezdet párt elnöke az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások miniszterét kérdezte a témában. A helyi tiltakozó mozgalom végül sikeres volt, a kórházat szeptember 1-jén újra megnyitották.
Az Új Kezdet párt Gyenes Szilárd alelnök kezdeményezésére részletes társadalmi szerződést készített egy hatékony ellenzéki koalíció létrehozása érdekében a 2022-es magyarországi általános választásokra.
Hohn Krisztina, az Új Kezdet elnöke, a Magyar Országgyűlés Költségvetési Bizottságának alelnöke, szeptemberben Gödöllőn megnyitotta fogadóirodáját, hogy a helyi és környékbeli állampolgároknak lehetőséget biztosítson személyes találkozásra és problémáik megbeszélésére.