e-mail : kapcsolat@ujkezdet.hu

telefon : (20) 368-5865

Népszavazási kezdeményezés az intézményesített korrupció felszámolására

Az Új Kezdet a Józan Ész Forradalma 12 pontjában az első helyen megfogalmazottak alapján országos népszavazást kezdeményez az intézményesített korrupció felszámolására.

A népszavazás célja, hogy a kérdésben megjelölt közhatalmi funkciót gyakorló személyek vagyonosodása a magyar állampolgárok által megismerhetővé és transzparenssé váljék, valamint ennek beigazolódása esetén a közhatalmi funkcióktól eltiltásra kerüljön.

A fentebb hivatkozott cél elérése érdekében az alábbi kérdést egyéni kezdeményezés formájában nyújtottuk be a Nemzeti Választási Bizottság felé 2017. április 27-én.

“Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar Országgyűlés alkosson törvényt, amely kötelezően előírja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalból történő vagyonosodási vizsgálatát minden olyan személlyel szemben, aki a magyar Kormány tagja, államtitkár, országgyűlési képviselő, polgármester vagy ezek házastársa, szülője, testvére vagy gyermeke?”

Továbbá szintén beadásra került:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar Országgyűlés alkosson törvényt, amely kötelezően előírja, hogy a magyar Kormány tagja, államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint polgármester ne lehessen olyan személy, akivel szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vagyonosodási vizsgálatot lezáró jogerős határozata bírság megállapítását tartalmazza?”

Az Új Kezdet május végén a fent említett két kérdésben megkezdi az országos aláírásgyűjtést.

Az általunk népszavazásra benyújtott kérdéseket innen töltheti le:


992.1.docx

993.2.docx

994.3.docx

995.4.docx

996.5.docx

997.6.docx

103.7.docx